Жешка вест

Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
Упатства

Купувањето крипто и складирањето на вашиот крипто на најбезбедно место е лесно со регистрирање сметка на Binance со неколку лесни чекори како во упатството подолу. Нема провизија за креирање нови трговски сметки.

Последни вести

Колку начини да тргувате со крипто на Binance? Која е разликата
Блог

Колку начини да тргувате со крипто на Binance? Која е разликата

Купувањето на вашиот прв биткоин може да изгледа како напорна задача, но не треба да се грижите; тоа е едноставно, сигурно и брзо. Но, пред да го извршите првото купување, треба да изберете платформа. Идеално, треба да биде лесен за користење и да доаѓа со низа опции за плаќање, средства и финансиски производи. Треба да има добра репутација, солидно безбедносно досие и некои други тука и таму. Претходно пишувавме за тоа како да изберете размена на која можете да и верувате, и мора да се прочита ако сакате да избегнете грешки при изборот на вашата прва (или следната) крипто размена. Постојат различни начини за купување или тргување со биткоин и други криптови, секој со свои предности и недостатоци. Некои од најпопуларните се традиционалните централизирани централи (CEX), P2P платформи, биткоин банкомати и децентрализирани централи (DEX). Во оваа статија, ќе се фокусираме на првите две.